| Реклама |
|
| Міни-чат |
|
|
| Оголошення будуть видалятися з міні-чату! Для розміщення оголошень користуйтеся дошкою оголошень ! |
| Наші посилання |
 |
|
|
|
|
Красноград
| |
| evgen | Дата: Четверг, 26.02.2009, 13:31 | Сообщение # 91 |
|
Полковник
Статус: Offline
| Quote (махно) пока самыми объемными источниками исторических сведений о краснограде остаются две работы красноградского краеведа Мариненко. Да, помню, был товарищ Мариненко, первый секретарь Красноградского райкома КПСС. Ну может это не тот... 
|
| |
|
|
| махно | Дата: Четверг, 26.02.2009, 13:47 | Сообщение # 92 |
 Генералиссимус
| Quote (evgen) Да, помню, был товарищ Мариненко, первый секретарь Красноградского райкома КПСС. Ну может это не тот... еси чесно незнаю..но кажись он в музее работал
а я Маскву відєл!!!!
|
| |
|
|
| Земляк | Дата: Пятница, 27.02.2009, 19:56 | Сообщение # 93 |
|
Генералиссимус
| это родные братья. николай (б. партиец) и дмитрий (историк).
подпись удалена, как потерявшая актуальность
|
| |
|
|
| хтось | Дата: Суббота, 07.11.2009, 22:56 | Сообщение # 94 |
 Рядовой
| Мабуть буде доречно у відділі краєзнавства та історії такий матеріал НАЗВИ ВУЛИЦЬ НАШОГО МІСТА КОЛИШНІ ТА СУЧАСНІ Леніна - Більовська Шевченко - Романових Харківська - Харківська Щучки - Військова К Маркса - Преображенська Горького - Покровська Комсомольська -Рождественська Жовтнева - Катеринославська Полтавська - Полтавська, Сталіна (деякий час) 19 вересня - Театральна (ще раніш Піщанська) Ленінградська - Вигінна (від вигін - пасовище) Можливо комусь відомі інші назви, прошу - напишіть. Вже існує карта міста до 1913 року, але на ній багато невідомих куточків. Можливо разом її скоріш домалюємо
nevidomo
|
| |
|
|
| Земляк | Дата: Воскресенье, 08.11.2009, 12:18 | Сообщение # 95 |
|
Генералиссимус
| а вот кому трехверстовка конграда и окресностей! загружайте на рапидшаре (фри юзер) http://rapidshare.com/files/110396433/24-14.jpg
|
| |
|
|
| хтось | Дата: Суббота, 14.11.2009, 08:56 | Сообщение # 96 |
 Рядовой
| Дякую за карту, багато нового, цікаво. Відкриваэться, правда, важкувато. Такої ще не доводилось бачити.
nevidomo
|
| |
|
|
| Земляк | Дата: Суббота, 14.11.2009, 22:35 | Сообщение # 97 |
|
Генералиссимус
| та нема за що. роздивляйтесь. самому цікаво інший раз історію рідного краю побачити. ба більш того, власними ніженьками пройтись по тим місцям  Добавлено (14.11.2009, 22:30) --------------------------------------------- якщо цікаво, на сучасні міри- карта приблизно в масштабі 1:1 00 000 ( в 1см -1км) Добавлено (14.11.2009, 22:35) ---------------------------------------------
Quote (хтось) . Відкриваэться, правда, важкувато зато даром. ну не зря рапидШАРА называетсяя 
|
| |
|
|
| махно | Дата: Воскресенье, 15.11.2009, 00:26 | Сообщение # 98 |
 Генералиссимус
| ыыыыыыы.хоршоя, годная, хохлятская карта...суть, хохлятский край - привет регионам с комунистами куле, 1915 год...мы за правду как регионы
а я Маскву відєл!!!!
|
| |
|
|
| Земляк | Дата: Понедельник, 16.11.2009, 18:16 | Сообщение # 99 |
|
Генералиссимус
| ага. "карфаген должен быть разрушен"
|
| |
|
|
| махно | Дата: Понедельник, 16.11.2009, 19:43 | Сообщение # 100 |
 Генералиссимус
| Quote (Земляк) ага. "карфаген должен быть разрушен" ну а шо..исторический факт - глупый и нелепый)я приводил выше последнюю дореволюционную перепись населения уезда - украинцы 80 %, жыды 10%, русские 5%, другие 5%...идиотская историческая правда....Добавлено (16.11.2009, 19:43) --------------------------------------------- там ссылка на архив полтавской губернии, куда принадлежал константиноград...
а я Маскву відєл!!!!
|
| |
|
|
| хтось | Дата: Среда, 18.11.2009, 00:04 | Сообщение # 101 |
 Рядовой
| Хто про що, а я знову про карту:перечитуючи назви тодішніх хуторів, балок, панських маєтків, наче гортаєш книжечку по історії нашого краю. І місто набагато-набагато менше за площею від сучасного. Незвично "крепосца Орловская ", "крепосца Иван городъ", Парасковеевская крепосца" добре видно лінію валу, можна перерахувати вітряки у кожному селі, криниці, цегельні...
nevidomo
|
| |
|
|
| Бумеранг | Дата: Среда, 18.11.2009, 23:24 | Сообщение # 102 |
 Генерал-лейтенант
| Quote (хтось) Хто про що, а я знову про карту:п А ты никак кладоискательством решил подзаняться?
Каждому-своё!
|
| |
|
|
| хтось | Дата: Пятница, 20.11.2009, 00:20 | Сообщение # 103 |
 Рядовой
| Та ні, клади вже мабуть давно всі повикопували, хіба що танк, кажуть, десь і досі затоплений у Берестовій. Люблю історію, чи краєзнавство - не знаю, як точніше назвати. До речі, про клади. Розповідали, не знаю точно по якій вулиці, але десь в центрі, років 30 чи 40 назад, будували люди гараж, - збирались купувати машину(Жигуль чи Москвич а мо й Запорожця- на що грошей хватало), коли копали яму, знайшли глечика з золотими червонцями, за які успішно добудували гараж і купили Волгу. Отак, і везе ж людям, навіть без карти... Може це легенда :за що купив - за те й продаю
nevidomo
|
| |
|
|
| vay-vay | Дата: Суббота, 21.11.2009, 20:29 | Сообщение # 104 |
 Генерал-майор
| хтось, не верь -брешут.
Случайностей в жизни не бывает. skype-varyra Интуиция-это когда функцию головы исполняет за....ца
|
| |
|
|
| Бумеранг | Дата: Суббота, 21.11.2009, 22:18 | Сообщение # 105 |
 Генерал-лейтенант
| Тот,кто нашел этот глечик-живут в Израиле
Каждому-своё!
|
| |
|