Красноград: міський портал

| RSS | Среда, 25.06.2025, 20:21
Меню сайта

Реклама

Випадкова світлина

Міни-чат
Оголошення будуть видалятися з міні-чату!
Для розміщення оголошень користуйтеся
дошкою оголошень !

Наші посилання
Волчанск (Украина) - живописные места, достопримечательности, отдых на Печенежском водохранилище, новости
[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 1 из 9
  • 1
  • 2
  • 3
  • 8
  • 9
  • »
Модератор форума: Svyatoy, feodora19  
Красноград
CrazYДата: Вторник, 27.03.2007, 19:44 | Сообщение # 1
Сержант
Замечания: 0%
Статус: Offline
Красноград
Місто Костянтиноград засноване 11 серпня 1731р. під час спорудження тут Білювської фортеці у складі Української лінії - системи оборонних укріплень від Дніпра до
Сіверського Дінця.
Герб російського періоду
Герб російського періоду затверджений в квітні 1842р. У горішній частині перетятого щита в зеленому полі означається фортеця, що служила центральним захистом від кочівних татар; у долішньому зеленому ж полі означається нація народу, що існував на той час у вигляді татарина.
Проект Б.Кене
Розроблений 30.11.1867. В зеленому полі татарин в золотих одязі і чалмі, озброєний чорним дугоподібним мечем і таким же списом - все обтяжене подвійним срібним стінним поясом. У вільній частині герб Полтавської губернії. Щит увінчаний срібною міською короною з трьома вежками та обрамований двома золотими колосками, оповитими Олександрівською стрічкою.
Герб радянського періоду
Затверджений 14.08.1981р. рішенням N524 виконавчого комітету міської ради. У зеленому розтятому щиті - малий червоний розтятий щит, у якому - срібний щиток з лазуровим полум'ям газу. Срібна глава обтяжена золотою назвою міста. Щити окантовані золотом. Герб символізує сільське господарство і газодобувну промисловість. Автор - В.Скринник.

Добавлено (27.03.2007, 19:44)
---------------------------------------------
Красноградський район
Площа —985,1 км Населення — 49,2 тис. чол. Рік утворення — 1932
Районний центр — Красноград (до 1922 року -— Костянтино-град) — місто районного підпорядкування, розташоване на р. Берестовій, за 10) км на південний захід від Харкова. Через місто проходить автомагістраль Москва — Сімферополь. Від залізничного вузла Красноград відходять лінії на Дніпропетровськ, Полтаву, Харків, Лозову.
Початком заснування міста було спорудження у 1731-1733 рр. Бєльовськоі' фортеці у складі так званої Української лінії — системи оборонних укріплень від Дніпра до Сіверського ДІнця.
Назву свою ця фортеця дістала, очевидно, від назви міста Бєльова, що неподалік від Тули, звідки прибув на будівництво оборонної лінії Бєльовський полк. У 1733 році на Українській лінії для постійної сторожової служби були розміщені двадцять ландмїліцьких полків. Управління ЛандмІліцького корпусу з 1735 по 1764 рік перебувало в Бєльовській фортеці.
Наприкінці 18 століття Бєльовська фортеця втратила всяке воєнне значення. В І 783 році указом Катерини 2 фортецю було перейменовано в місто Костянтиноград (після 1922 року — Красноград). Ця назва дана на честь онука цариці Костянтина.
Об'єкти туризму:
• Археологічні:
На території нинішньої Красноградщини збереглося багато пам'яток матеріальної культури, які свідчать про давні поселення на тутешніх землях східних слов'ян.
Недалеко від села Наталине археологами було виявлено поселення епохи бронзи (II тисячоліття до н.е.).
• Історичні:
Цікавими екскурсійними об'єктами на Красноградщинї є залишки фортець Української укріпленої лінії. Це рештки Бєльовської фортеці біля Краснограда, восьмої фортеці з сімнадцяти, якщо рахувати зі сторони Дніпра.
Біля Красноградського автовокзалу збереглись залишки земляних валів колишніх укріплень. Поблизу траси Харків — Дніпропетровськ встановлено високий, примітний здалеку обеліск, на якому вибита дата будівництва Бєльовської фортеці.
Наступною (у верх по річці Берестовій) була Гванівська фортеця. Залишки її розташовані біля села Берестовеньки, приблизно 15 км від Краснограда. Фортеця, названа на честь Івана Грозного, мала поважний вигляд. Усередині укріплення розміщались казарми, порохові погреби, склади з провіантом, колодязь.
• Природні:
Ентомологічний заказник місцевого значення «Ленінський». Площа 2,0 га. Розташований біля с. Ленінка на ділянці степового схилу балки південної" експозиції. Флора представлена різнотравно-злаковою рослинностю. Живе біля 40 видів корисних комах, серед яких одинокі дикі бджоли, джмелі, дикі оси.
Ентомологічний заказник місцевого значення «Мокрянський». Площа 3,0 га. Ділянка степу біля с. Миколо-Комишувата на схилі балки західної експозиції. Рослинність різнотравно-злакова степова. Живе біля 30 видів і груп корисних комах, в тому числі одинокі дикі бджоли, джмелі, дикі оси.
Ентомологічний заказник місцевого значення «Гїрчакївськии». Площа 5,0 га. Знаходиться у с. Гірчаківка в балці, покритій різнотравнотипчаково-ковиловою рослинністю. Місце життя декілька видів комах — запилювачів багатолітніх трав.
Орнітологічний заказник місцевого значення «Мартинівський». Площа 160,0 га. Знаходиться біля с. Мартинівка. Це комплекс з рідкісною водоплавною птицею (лебідь-шипун, журавель сірий), рідкими і зникаючими рослинами (латаття біла, глечики жовті).
• Місця пов'язані з життям і діяльністю видатних осіб:
В селі Наталине народився український письменник І. Ю. Сенченко.
Цікаво знати, що Красноград батьківщина українського художника П. Д. Мартиновича (1856-1933), де він провів майже все своє життя і де був похований.
Також Красноград батьківщина українських письменників Л. С. Первомайського (1908-1973), Леоніда Зимнього (Л. Я. Писаревського, 1907-1942).

Здесь может быть ваша реклама

KrasnogradecДата: Пятница, 30.03.2007, 18:47 | Сообщение # 2

КРАСНОГРАД!!!
ГОРОД ГЕРОЙ!!!

we2seekДата: Среда, 04.04.2007, 05:22 | Сообщение # 3
Одминистратор
Quote (Krasnogradec)
КРАСНОГРАД!!!
ГОРОД ГЕРОЙ!!!

АБАСНУЙ ПАЦАНАМ

Мы баним с улыбкой!

lvm1976Дата: Четверг, 05.04.2007, 22:44 | Сообщение # 4
Майор
хоть ктото знает о том городе где живет

Счастлив тот кому не нужно лгать

NomasterДата: Пятница, 06.04.2007, 10:26 | Сообщение # 5
Насяльника
Я знаю все кафешки в нашем городе smile

Больше всего на свете мне хочется немного тепла, уюта и неограниченой власти )

ginger1988Дата: Вторник, 10.04.2007, 07:35 | Сообщение # 6

Факт не в том, кто знает где находяться те же самые кафешки или рестораны, каждому жителю нужно хоть чуть чуть знать историю своего города.... А вдруг его спросят приещий : "Что ты знаешь о своём городе??", а ты не знаешь что ответить!!!!!!

Скажене_КошеняДата: Среда, 11.04.2007, 18:34 | Сообщение # 7
Помощник насяльника
кстате много интерестного в городе
историю надо было учить что бы знать ...

Не будем прогибаться под изменчивый мир , пусть лучше он прогнется под нас! © Машина Времени.

Сообщение отредактировал CounterStrike - Среда, 11.04.2007, 18:35

SvyatoyДата: Понедельник, 28.05.2007, 10:23 | Сообщение # 8
Трезвомыслящий
Безусловно, история города очень интересная, но вечерами в самом городе делать вообще нечего!
Опрос зделайте! Кому нравится наша быкатека?

Я знаю многих, многие знают меня, в свою очередь...
Но кто из них подорвется поздно ночью,
Когда мне надо будет срочно, а им не очень?
Не каждый.. Впрочем не важно, я сам не Бог.....

bes-khДата: Суббота, 02.06.2007, 23:59 | Сообщение # 9
Полковник
Замечания: 20%
CrazY, Вот еще немного из истории города...
Оставлен Красной Армией 20 сентября 1941 года. Освобожден 19 сентября 1943 года войсками Степного фронта в ходе Черниговско-Полтавской стратегической наступательной операции.

Освобождавшие соединения:

Степной фронт:
57-я армия:
64-й стрелковый корпус (генерал-майор Анашкин Михаил Борисович):
58-я гвардейская стрелковая дивизия (полковник Касаткин Петр Иванович);
19-я стрелковая дивизия (полковник Лазарев Павел Ефимович);
14-я гвардейская стрелковая дивизия (полковник Слатов Георгий Павлович);
24-й гвардейский стрелковый корпус (генерал-майор Васильев Николай Алексеевич):
243-я стрелковая дивизия (полковник Буслаев Иван Ефимович);
73-я гвардейская стрелковая дивизия (полковник Козак Семен Антонович);
часть сил 27-й тяжелой пушечной артиллерийской бригады (полковник Мельников Владимир Иванович).
7-я гвардейская армия:
25-й гвардейский стрелковый корпус (генерал-майор Сафиуллин Ганий Бекинович):
81-я гвардейская стрелковая дивизия (полковник Киладзе Варлаам Николаевич);
72-я гвардейская стрелковая дивизия (генерал-майор Лосев Анатолий Иванович).
5-я воздушная армия:
1-й штурмовой авиационный корпус (генерал-лейтенант авиации Рязанов Василий Георгиевич):
292-я штурмовая авиационная дивизия (генерал-майор авиации Агальпов Филипп Александрович);
203-я истребительная авиационная дивизия (генерал-майор авиации Баранчук Константин Гаврилович);
312-я ночная бомбардировочная авиационная дивизия (полковник Кузнецов Петр Николаевич).
Приказом ВГК наименование Красноградских присвоено следующим соединениям и частям:
58-я гвардейская стрелковая дивизия;
72-я гвардейская стрелковая дивизия;
81-я гвардейская стрелковая дивизия;
1-й механизированный корпус (генерал-лейтенант танковых войск Соломатин Михаил Дмитриевич);
115-й гвардейский истребительно-противотанковый артиллерийский полк (майор Питерский Георгий Иванович);
161-й гвардейский пушечный артиллерийский полк (подполковник Богушевич Иван Михайлович);
292-я штурмовая авиационная дивизия.

ЗемлякДата: Суббота, 22.09.2007, 15:07 | Сообщение # 10
Генералиссимус
bes-kh, ,po vashym postam o slavnyx ludjax krasnogradtshiny skladyvaetsja vpe4atlenie,4to eto byl o4en evrejskij gorodok biggrin . xotja taki - tak. dashe sinagoga svoja byla, i ostalas- nyne zdanie gorono, a ranee 3j detsad. ugol xarkovskoy i oktjabyrskoj. kupol byl razrushen v vojnu,kirpi4 rastashili aborigeny sebe na stroyku. eto ne shutka,odin ded-zemlyak rasskazyval, a saray4ik i nyne stoit.a kirpi4 kak novyj biggrin ps ja nikoim obrazom ne antisemit smile

подпись удалена, как потерявшая актуальность

Скажене_КошеняДата: Воскресенье, 23.09.2007, 22:51 | Сообщение # 11
Помощник насяльника
Quote (Земляк)
bes-kh, ,po vashym postam o slavnyx ludjax krasnogradtshiny skladyvaetsja vpe4atlenie,4to eto byl o4en evrejskij gorodok . xotja taki - tak. dashe sinagoga svoja byla, i ostalas- nyne zdanie gorono, a ranee 3j detsad. ugol xarkovskoy i oktjabyrskoj. kupol byl razrushen v vojnu,kirpi4 rastashili aborigeny sebe na stroyku. eto ne shutka,odin ded-zemlyak rasskazyval, a saray4ik i nyne stoit.a kirpi4 kak novyj ps ja nikoim obrazom ne antisemit

давай на русской раскладке!

Не будем прогибаться под изменчивый мир , пусть лучше он прогнется под нас! © Машина Времени.

ЗемлякДата: Понедельник, 24.09.2007, 15:33 | Сообщение # 12
Генералиссимус
CounterStrike, урааааааа нашел нужную кнопочку для кириллиы уже исправился biggrin biggrin

подпись удалена, как потерявшая актуальность

Скажене_КошеняДата: Понедельник, 24.09.2007, 21:47 | Сообщение # 13
Помощник насяльника
так удобнее читать

InvektivaДата: Среда, 26.09.2007, 21:16 | Сообщение # 14
Генерал-майор
Земляк, А я тебе говорила, что тебя не поймууут! Говорила же!!!

Добавлено (26.09.2007, 21:16)
---------------------------------------------
Krasnogradec, Рррраф! Какой красивый аватарчик!

Попробуй найти ответ
Он во многом поможет тебе
Если ты нашел за что жить -
Найди за что умереть....

bes-khДата: Четверг, 27.09.2007, 11:19 | Сообщение # 15
Полковник
Замечания: 20%
Quote (Земляк)
po vashym postam o slavnyx ludjax krasnogradtshiny skladyvaetsja vpe4atlenie,4to eto byl o4en evrejskij gorodok

Первое, Красноград до войны и был еврейским. Второе, я не виноват, что только семиты смогли оставить после себя след в истории, хотя не только евреев я упоминал в своих постах данного раздела... Если кто владеет информацией о знаметитых или оставивших след в истории земляках - клава в руки и мое спасибо за плодотворное участие в разделе, а не за флуд... wink

• Страница 1 из 9
  • 1
  • 2
  • 3
  • 8
  • 9
  • »
Поиск:

Copyright Nomaster © 2007-2025