Реклама |
|
Міни-чат |
|
Оголошення будуть видалятися з міні-чату! Для розміщення оголошень користуйтеся дошкою оголошень ! |
Наші посилання |
|
|
|
Українська мова
| |
Nomaster | Дата: Вторник, 25.03.2008, 13:16 | Сообщение # 1 |
Насяльника
Статус: Offline
| Перенесено з теми Экскурсия по Львову (Впечатления)
Больше всего на свете мне хочется немного тепла, уюта и неограниченой власти )
|
|
| |
MAVERICK | Дата: Вторник, 25.03.2008, 13:17 | Сообщение # 2 |
Генерал-майор
| Кроме того я бы посоветовал разговаривать во Львове на любом языке нашей планеты кроме русского.
Вы, слышите меня, БАНДЕРЛОГИ?!
|
|
| |
Igor0407 | Дата: Вторник, 25.03.2008, 13:17 | Сообщение # 3 |
Подполковник
| MAVERICK, Та не скажи, у меня друг учится во Львове и свободно разговаривает там на русском, сейчас во Львове примерно 40% русского населения...
|
|
| |
Земляк | Дата: Вторник, 25.03.2008, 13:17 | Сообщение # 4 |
Генералиссимус
| Quote (Siren717) ще ніхто не забороняв так. тільки відтоді як українську мову стали відверто насаджувати,тобто примусово вводити, мені стало гидко. адже кожна людина-особистість, чи не так? чому у школі примушують читати пушкіна і гоголя в перекладі? або прочитайте єсенінське "песнь о собаке" в оригіналі і перекладі. тоді скажіть собі відверто-шо торкнуло ваше серце сильніше? отож... у львові принципово розмовляв би російською. Igor0407, а понимаешь украинский ( ну не китайский, чай), то что за просьба к сирен? пусть каждый будет самим собой и уважает ближнего.кста, сирен не просит тебя отвечать на мов!
подпись удалена, как потерявшая актуальность
|
|
| |
Siren717 | Дата: Вторник, 25.03.2008, 13:17 | Сообщение # 5 |
Генерал-майор
| Quote (Земляк) чому у школі примушують читати пушкіна і гоголя в перекладі? або прочитайте єсенінське "песнь о собаке" в оригіналі і перекладі. це неправда...вчиилася у НВК №5, зараз навчаюсь у ліцеї - і ніхто не забороняє читати російську літературу на російській.. у нас, наприклад, вчитель каже "вчіть на тій мові, до якої ви звикли"(це стосовно зарубіжної літератури). я звикла відповідати на тій мові, на якій до мене звертаються, якщо її знаю...але я собі пообіцяла, що на форумі буди писати лише українською... Добавлено (15.03.2008, 12:54) --------------------------------------------- я теж вважаю, що в оригіналі найкраще читати
govegan
|
|
| |
Земляк | Дата: Вторник, 25.03.2008, 13:17 | Сообщение # 6 |
Генералиссимус
| Quote (Siren717) каже "вчіть на тій мові, до якої ви звикли"(це стосовно зарубіжної літератури). я звикла відповідати на тій мові, на якій до мене звертаються, якщо її знаю...але я собі пообіцяла, що на форумі буди писати лише українською... а от і ні, котику! коли я на батьківських зборах спитав вчительку, як цитувати російських письменників у своїх творах, мені відповіли- українською!!! ( тобто в перекладі). у ліцеї, це стосувалося доньки. і як це назвати? шановна, дивіться, бачте і старайтеся ЗРОЗУМІТИ,що коїться навколо вас! інакше ваші гасла залишаться лише гаслами, і не більш того. а жити хочеться краще( бодай наших батьків). імхо, моя попередня порада вам допоможе. пробачте, юність погано переносить поради старших (це я ), але трохи поживши, розуміють, що, таки, правда. я вже через це пройшов. Добавлено (15.03.2008, 18:41) --------------------------------------------- читайте і гоголя в оригіналі, і ви відчуєте весь український колорит у повному обсязі! прочитайте прозу шевченка російською. відчуєте трагедію людини. і зовсім не важливо, якою мовою написано, і звідки автор. є загальнолюдські проблеми, спільні і для аборигена австралії і англійського лорда. мова, місце перебування, існування геть зовсім тут не важливі! це варто пам*ятати. всім. і перш за все керівництву, яке цього,нажаль, розуміти не хоче. Добавлено (15.03.2008, 18:47) --------------------------------------------- если захотите полемизировать со мной, милости прошу! если нет, буду рад понять, что родился еще один человек, как личность,индивидуальность, единый и неповторимый во Вселенной Добавлено (15.03.2008, 18:48) --------------------------------------------- ого наПОСТИЛ! ну да ладно, пост ведь!
Сообщение отредактировал Земляк - Суббота, 15.03.2008, 18:50 |
|
| |
MAVERICK | Дата: Вторник, 25.03.2008, 13:17 | Сообщение # 7 |
Генерал-майор
| Quote (Земляк) отож... у львові принципово розмовляв би російською. Принципиальность в отношении языка... во Львове... Можно пол жизни там говорить по русски, но человеку, как правило, хватает лишь один раз быть фигурантом программы "СИТУАЦИЯ". В году так 98, или около того, точно не помню, присутствовал на открытии памятника С. Бандере в г. Стрий. Стоял с местным знакомым в задних рядах. Они говорили долго, временами возбужденно и "пихато". Я не громко прокомментировал какое-то высказывание на русском... и с большим трудом не попал на страницы местных газет... "Береженого бог береже" - так, по моему, говорят?
|
|
| |
Земляк | Дата: Вторник, 25.03.2008, 13:18 | Сообщение # 8 |
Генералиссимус
| Quote (MAVERICK) Я не громко прокомментировал какое-то высказывание на русском... и с большим трудом не попал на страницы местных газет... тогда это не в пользу мозгов галичан. бееееееееееееееедные!!!! если проблемы решать насильственно, да, возможно удасться, но не навсегда.Добавлено (16.03.2008, 17:27) --------------------------------------------- хоть не поколотили за "героя"-бандеру, и на том спасибо!
|
|
| |
MAVERICK | Дата: Вторник, 25.03.2008, 13:18 | Сообщение # 9 |
Генерал-майор
| Земляк, я в западной Украине раньше бывал частенько, да и сейчас не меньше трех-четырех раз в год бываю, потому с примерами "гавайского гостеприимства" знаком не по-наслышке (именно к русскоговорящим индивидуумам). Хотя и в тех краях достаточно честных, порядочных и без дури в голове людей.
|
|
| |
Igor0407 | Дата: Вторник, 25.03.2008, 13:18 | Сообщение # 10 |
Подполковник
| MAVERICK, Бендеры есть бендеры!!!
|
|
| |
MAVERICK | Дата: Вторник, 25.03.2008, 13:18 | Сообщение # 11 |
Генерал-майор
| Quote (Igor0407) Бендеры есть бендеры!!! Сейчас жителей западной Украины все чаще называют ГАВАЙЦАМИ.
|
|
| |
Igor0407 | Дата: Вторник, 25.03.2008, 13:18 | Сообщение # 12 |
Подполковник
| Quote (MAVERICK) Сейчас жителей западной Украины все чаще называют ГАВАЙЦАМИ А чё так?
|
|
| |
MAVERICK | Дата: Вторник, 25.03.2008, 13:18 | Сообщение # 13 |
Генерал-майор
| Они гутарят как гавайцы - хер поймешь!
|
|
| |
Земляк | Дата: Вторник, 25.03.2008, 13:19 | Сообщение # 14 |
Генералиссимус
| Igor0407, не оскорбляй город бендеры (молдова) ! правильно-бАндеры.
|
|
| |
Igor0407 | Дата: Вторник, 25.03.2008, 13:19 | Сообщение # 15 |
Подполковник
| MAVERICK, :D Ну да... :D Земляк, я не хотел никого обидеть, тембелее город...
Сообщение отредактировал Igor0407 - Вторник, 18.03.2008, 15:02 |
|
| |
|
|
|