Реклама |
|
Міни-чат |
|
Оголошення будуть видалятися з міні-чату! Для розміщення оголошень користуйтеся дошкою оголошень ! |
Наші посилання |
 |
|
|
Известные красноградцы
| |
orion57 | Дата: Воскресенье, 21.06.2009, 00:34 | Сообщение # 91 |
 Сержант
Статус: Offline
| Чи знаєте ви, що добре відомий у місті музикант, композитор, керівник багатьох самодіяльних музичних колективів, що працювали і працюють в Краснограді Володимир Микитович Волощук видав вже третю збірку пісень на вірші відомих українських, російських поетів та красноградських авторів (серед них Ю.Касілов, Г.Соляник, В.Сорокін, М.Єфремов, М.Колкутін, Т.Колос, Л.Кір"яненко та ін) Доречі, В.Волощук - Почесний громадянин м.Краснограда, Заслужений працівник культури України.
|
|
| |
Siren717 | Дата: Воскресенье, 21.06.2009, 09:31 | Сообщение # 92 |
 Генерал-майор
| я про такого чула, але його творчість - ні
govegan
|
|
| |
orion57 | Дата: Понедельник, 22.06.2009, 23:43 | Сообщение # 93 |
 Сержант
| У Краснограді живе й працює художник Михайло Олександрович Ткаченко. Його ліричні акварельні, олійні пейзажі та натюрморти мабуть добре відомі нашим поціновувачам живопису. М.Ткченко - член Національної Спілки художників України. Його роботи багато разів експонувались у Красноградській картинній галереї, у Харкові, Києві та за кордоном.
|
|
| |
Земляк | Дата: Вторник, 23.06.2009, 19:35 | Сообщение # 94 |
Генералиссимус
| Quote (orion57) поціновувачам пробачте, шановний, шо це за слово? звідки ви відкопали таке в нащих краях? споконвіку тут існувало слово "цінитель", "цінувальник". геть галицьку говірку з моєї мови! за збруч! там шипіть та цвенькайте на польський лад! Quote (orion57) поціновувачам це ж як треба язика вивертати, щоб вимовити! соромтесь, пане! Добавлено (23.06.2009, 19:35) --------------------------------------------- по темі. володимир волощук мені відомий. окрім всього, це мій перший вчитель музики в школі ( років так 40 тому ) з цього він починав. гарний був вчитель. дітлахам цікавий, і пустощі вибачав. інакше і не запам*ятався. Quote (orion57) Михайло Олександрович Ткаченко. здається житель с. наталине? можу помилятися.
подпись удалена, как потерявшая актуальность
Сообщение отредактировал Земляк - Вторник, 23.06.2009, 19:26 |
|
| |
orion57 | Дата: Среда, 24.06.2009, 08:00 | Сообщение # 95 |
 Сержант
| А мені здається, що чим більш людей цікавиться мистецтвом, тим більш, створеним нашими земляками - тим краще. А як я про це, розповідаючи "процвенькав" - моя справа. І обржатись на вас я не збираюсь не в моїх правилах. Серед моїх знайомих є такий, що кожного разу, дивлячись боксерський поєдинок з участю одного з братів Кличко, вболіває за його противника, аби тільки "хахла" побили,-каже. То щoж менї за це бити морду моєму знайомому? Тим більш, що Кличко, якого я дуже поважаю, всерівно перемагає і держить прапор України нависоті, щоб там не казали... P.S. А Володимир Микитович мені не робить зауважень за мову. ми з ним часто і з задоволенням спілкуємось.
|
|
| |
Земляк | Дата: Среда, 24.06.2009, 18:28 | Сообщение # 96 |
Генералиссимус
| orion57,і не стрався ображати! тільки багато чого чужого для нас (і в мові теж) тягнуть сюди з галичини. ба більше -- намагаються зробити нормою життя. земляк більш толерантний: галичанське -в галичину. і тіштеся там своїм самі. переіменовуйте вулиці, ставте пам*ятники своїм "героям", пишайтеся "европейскістю". а до нас вам-зась. чужі ви тут, як і ми для вас.
|
|
| |
махно | Дата: Среда, 24.06.2009, 19:31 | Сообщение # 97 |
 Генералиссимус
| Quote (Земляк) ставте пам*ятники своїм "героям", пишайтеся "европейскістю". а до нас вам-зась. чужі ви тут, як і ми для вас. а кацапи тут теж чужі??у них здаєтья культура, спосіб життя, мова, звичаї та таке інше, дуже відрізняється від східних хохлів?? відрізняється так само як культура східних хохлів и західних...
а я Маскву відєл!!!!
|
|
| |
Земляк | Дата: Среда, 24.06.2009, 21:27 | Сообщение # 98 |
Генералиссимус
| Я ЗНАЛ, ЧТО ТЫ ПРИЙДЕШЬ!!!! Quote (махно) а кацапи тут теж чужі?? нет. с момента основания белевки Quote (махно) у них здаєтья культура, спосіб життя, мова, звичаї та таке інше, дуже відрізняється від східних хохлів?? почти ничем. ментальность несколько иная. в силу столетий едмного проживаниея. галиция - окраина австро-венгрии. с чужим нам всем. донедавна они и украинцами не были. "русини".
|
|
| |
orion57 | Дата: Пятница, 04.09.2009, 23:52 | Сообщение # 99 |
 Сержант
| Здається тема - видатні земляки, та про них ніхто й не згадує. Ніколи за політикою, все щось ділимо.. А я знову за земляків. Такий був відомий лікар Роберт Федорович Шиндлер. Оце патріот був, хоч і німець. Не дало земство грошей на лікарню, то він її збудував за свій кошт. Скажете" нашим би лікарям такі можливості..." А крім відомого всім величного,(хоч теж частково вже майже зруйнованого) старого корпусу лікарні, Шиндлер збудував одночасно квартири своїм співробітникам, і не тільки будинки, навіть садки навкруг будинків було посаджено за його кошти... Коли помер цей Великий наш Земляк, то дзвонили у трьох Костянтиноградських церквах православних, у німецькій кірхі, і в єврейській сінагозі, бо він лічмв всіх, не зважаючи ні на віру, ні на національність ні на товщину гаманця. Нажаль пізніш, влада визнала Р.Шиндлера німецьким шпигуном. Довелось йому перейти з свого чудового будинку (де тепер музей) на квартиру, а пізніш, коли лікар помер, то навіть могилу було зруйновано... Отакий відомий наш земляк і мало відома історія його життя
|
|
| |
Земляк | Дата: Воскресенье, 06.09.2009, 22:16 | Сообщение # 100 |
Генералиссимус
| Quote (orion57) Нажаль пізніш, влада визнала Р.Шиндлера німецьким шпигуном. Довелось йому перейти з свого чудового будинку (де тепер музей) на квартиру, а пізніш, коли лікар помер, то навіть могилу було зруйновано... Отакий відомий наш земляк і мало відома історія його життя будь ласка, документальне п1дтвердження! оск1льки, як мен1 в1домо (зауважте, з пл1ток, не такий категоричний, як ви) л1кар благополучно ви!хав до н1меччини в часи революц!! ,залишивши свою нерухом1сть напризволяще. чи ваш допис -- вибрики ново! укра!нсько! 1стор1!? на кшталт "укра1нськ1й нац11 - 140 000 рок1в" ну тод1 канешна.... а взагал1, якщо ваша првда, то публ1чно вибачусь перед вами, признаючи свое нев1гластво.
|
|
| |
orion57 | Дата: Понедельник, 07.09.2009, 00:48 | Сообщение # 101 |
 Сержант
| "Лікар-самородок помер у 1921 році, заразившись тифом від хворого. Похоронну відправу здійснювали три церкви: лютеранська, християнська та іудейська. Це надзвичайно рідке визнання заслуг перед людством "-писав у книзі "Сузір"я талантів рідного краю" Д.Т.Мариненко (стор.76). Родичі Р.Ф.Шиндлера зараз проживають у Києві, часто приїздять на свята до Краснограда.
|
|
| |
махно | Дата: Понедельник, 07.09.2009, 07:02 | Сообщение # 102 |
 Генералиссимус
| ОСТОРОЖНО! ЭТА СТРАНИЦА МОЖЕТ БЫТЬ ЗАРАЖЕНА УКРАИНОФОБИЕЙ!!
а я Маскву відєл!!!!
|
|
| |
orion57 | Дата: Пятница, 11.09.2009, 10:55 | Сообщение # 103 |
 Сержант
| До речі, нещодавно з"явились два перші з серії запланованих буклетів про видатних красноградців (Р.Ф.Шиндлер та П.Д.Мартинович0. Крім того, вже існує набір оновлених листівок старовинного Костянтинограда. Більшість з них вам відомі (мабуть теж є і у ваших коип"ютерах), але є й такі, що зацікавлять багатьох, кому не байдужа історія рідного міста. Так ,це ті листавки, що були видані на початку минулого століття типографіями Костянтинограда (скоріш за все - типографією Їцковича, фото зроблені фотосалоном братів Цейтліних). На звороті листівки - короткий опис. Авторська робота на стадії розробки. Можливі допоанення та корективи.
|
|
| |
деревня | Дата: Пятница, 11.09.2009, 22:18 | Сообщение # 104 |
 Генерал-майор
| а интересно кого признают почетными гражданами краснограда в этом году и за что
Бывает, проснешься как птица, Крылатой пружиной на взводе. И хочется жить и трудиться, Но, к завтраку, это проходит.
|
|
| |
Бумеранг | Дата: Пятница, 11.09.2009, 23:57 | Сообщение # 105 |
 Генерал-лейтенант
| Антоху и Мурыгина
Каждому-своё!
|
|
| |
|